燕麥多酚屏障修復精華
Savann (英國)

燕麥多酚屏障修復精華

Pro-calm Facial Essence

$395.00

$395.00

VIP$375.00

SVIP$356.00

免稅
產地
英國
容量
30ml

$checkoutRightColResponse
  • 水油混合保濕
  •  屏障修復
  •  降紅鎮定
  •  train up 肌底防禦力
  •  改善痕癢
  •  增加肌膚彈性

Botanicus
★Botanicus菠丹妮簡介

來自有「歐洲心臟」之稱的捷克布拉格,是當地非常有名的純天然保養品製造商。

其有機花園與生產線,通過KEZ歐盟有機產品認證的A級評價,全部產品100%來自純天然植物之精華萃取。

在布拉格擁有超過300公頃的香草花園,以細緻的人工培育方式養成豐富完整的花草植物園,種植了對人體有幫助的花草果植物,如薄荷、洋甘菊、玫瑰、薰衣草…等。

天然花草果皂中,可以看到新鮮花草果的顆粒,保留了最原始的味道,正如同從產地上剛採集的香甜芬芳。
承襲歐洲中古世紀製造技術,是布拉格生活品味的結晶。每一株植物從生長到萃取都是在最天然的環境中,所製成的產品也獲得大自然的力量。
運用這項六百年的傳統技術,製作出布拉格皇室御用的聖品,以致受到各國名流、明星的喜愛,也讓愛好者無私的極力推薦。

西伯利亞沙棘果籽X 燕麥多酚=溫和修復 & 强化肌膚屏障 &營養滿分,可以幫助恢復健康狀況

甘草原液 X 山金車精萃 =組合淡化疤痕 + 提亮膚色減輕紅腫發炎或者皮膚瘙癢或灼痛感,保護天然鎖水角質可以明顯減少皮膚炎症,亦具有淡化黑色素既效果!

黑加侖子精華 = 幫助減少發炎,緊實肌膚

蘋果萃取 = 增加皮膚的黏多醣含量,使肌膚充分保濕,具活化皮膚作用

肌底柔弱,無論做咩都唔得...真係容易受傷的肌底,到想對肌膚進行保護?! 

但係攻勢太强,又頂唔順, 如果攻勢太弱,又無咩效用,有時候真係弱到連普通補水都唔得,修護成份多少少已經又紅過.. 

唔通幫肌膚進行修護,一定要經歷一下紅腫process 其實唔一定要如此痛苦

半水半油的包裹狀態...

如果敏感期間單單塗油,皮膚未必能吸收單塗狀精華又容易刺痛和乾,建議試試它!  

它是將舒緩的油,包裹在保濕精華中,接觸熱力才被釋出,半水半油狀態超適合脆弱肌膚進行修復

質地清爽易吸收,一抹開,將精華和油份融化,份子細,滲透快!

它可以幫你修復鎮定同時會慢慢train up 肌底抵擋力,運用技術把分子打到極小,進入更加深入層次, 做到真正的【修復肌底】!

用出黎感覺係清爽保濕感+滑滑感+帶有小提亮 

若果已經長期用抗痘產品仍然不停地生痘痘.....

若果已經長期用抗痘產品仍然不停地生痘痘,或是痘痘附近易紅或痕癢,好可能是屏障受損,皮膚受刺激就用生痘痘來表示不適

此時應該轉變方向,試試用它來修復屏障~

總括嚟講,可以保濕減少皮膚炎症保護天然鎖水角質屏障功能改善轉季敏感及泛紅同痕癢,仲可以去暗粒仔,幫助敏感快D好返。

對皮膚容易發炎泛紅黎講,有好好的既消炎退紅作用,幫助減少痘痘發炎,避免留下紅色痘印,對咩問題都無既皮膚,可以提高皮膚抵抗力,強壯肌底

大家記得肌底係要時間去【養】,急不來的。

就比喻我地病,抵抗力弱既時候,鷄湯對於補身係好, 但係病時候飲鷄湯反而適得其反~重病多兩錢重~ 皮膚亦都係同樣道理

對的時候,選擇對的產品 ~ 溫和修復強化肌底產品正正係你敏感時期需要野, 細胞會先選擇處理好危機(敏感),之後做修復,再做其他function,所以唔好急住話呢次敏感完左,就即刻做好抗衰老/去印/美白...

請乖乖養好肌底再繼續! 連底層都未做好就想起危樓? NO WAY ! 幫自己打好個底,令往後的高活性護膚品花費得更有意義 !

 早晚塗上肌底液後,趁面上仍然濕潤時趕緊於掌心擠出精華

 雙塗上面上請用手按壓,(膠原成份充分不用打圈以免起膠粒

  用手掌包裹面部,加快皮膚吸收。

乾性 | 脆弱 | 細紋 | 敏感 | 濕疹 | 玫瑰痤瘡肌膚

沒有評價

您也可能喜歡

Product added to wishlist
Product added to compare.

使用本網站即表示您同意本政策所述的Cookie使用方式